وجه تسمیه! جمنو؟!
تلفظ جمنو
چرا اسم محصولات ما جمنو شده و ریشه این کلمه به کجا برمیگرده؟ و تلفظ درست این کلمه چیه؟ اول باید به مدل آکسان گذاری (برجسته سازی کلمات) دقت کنیم: جمن + اوو Jaman + oo، جمنو یا چمنو که از دو جزء «چمن» و «او» (آب در زبان تبری) تشکیل شده، به ناحیهای اطلاق میشد که دارای چمن و آب یا چمنزارهای با طراوت بود.
قائم شهر
جمنان محلهای قدیمی است که اکنون در میان شهر قائمشهر جای گرفتهاست. این نام در کتب تاریخی چامنا و چمنو آمدهاست، در تاریخهای تبرستان نوشتهاند که در سده ۶ هجری قمری، رودی از چمنو میگذشت که پل آن را اسپهبد نصیرالدوله رستم شاه غازی باوندی (۵۳۶ تا ۴۶۰ هجری) پادشاه تبرستان به هزینه شخصی خود تعمیر نمود تا آب آن به هرز نرود. ابن اسفندیار نیز در تاریخ طبرستان به دفعات از چمنو یاد کردهاست.
مردم در جمنو
افراد بومی آن را جمنو تلفظ میکنند و معتقدند که این منطقه قبلاً چمنو نامیده می شده و به مرور زمان جمنو نام گرفتهاست و در نهایت در هنگام ثبت تقسیمات کشوری به نام جمنان ثبت شدهاست.
از افراد برجسته این محله میتوان، مرحوم آیتالله فقیهی جمنانی است و تپه باستانی گردکوه در این محله از اماکن باستانی برجسته است، امامزاده سید نظام الدین که بزرگترین قبرستان شهر را در محیط خود دارد و امامزاده کبریا و مسجد جامع جمنان هم از اماکن مذهبی این محله هستند.
تاریخ جمنان
منطقه جمنان یکی از مکانهای قدیمی شهرستان قائمشهر میباشد که به گفته برخی از مورخان قدمت جمنان یا چمنو به بیش از ۱۰۰۰ سال میرسد که خود یک منطقه حاکمنشین بودهاست. در محله جمنان بیش از ۲۵۰۰ خانوار ساکن شدهاند که به نسبت مکان تراکم جمعیت بالایی دارد.
جادههای اصلی و کوچههای اصلی جمنان عبارتند از: خیابان سید نظام، سه راه روحانی، کوی شهید رضایی، کوی آیتالله فقیهی که از مهمترین کوچههای جمنان به حساب میآیند.
جمنان ورودی اصلی ۲ روستای بزرگ قائمشهر به نامهای آهنگر کلای بیشه سر و قادیکلای بزرگ میباشد که خود روستاها هم به سه بخش تقسیم شدهاند، که بعد از آنها روستاهای گل فشان و چپی میباشد.
ما و جمنو
استفاده از این نام ایرانی برای این محصول جدای از احترام به سرزمین مادری و اجدادی همکاران این مجموعه، حقیقت تازگی و طراوت موجود در محصولات جمنو است که به واقع از طبیعت الهام گرفته و همواره سعی دارد با استفاده از مواد اولیه مرغوب و طبیعی، بهترین محصولات فرآوری شده از جمله سوسیس و کالباس را در سبد مصرف هموطنان جای دهد.
سفره بزرگ محصولات جمنو
محصولات جمنو که از بهترین مواد اولیه و تحت نظارت کارشناسان زبده و با دقت و وسواس فراوان تهیه می شود بهترین تولیدات فرآوری شده را به سفره مصرف کنندگان آورده و با حمایت از تولیدات دامی و کشاورزی روستاها به پیشرفت و توسعه روستاها نیز کمک می کند.
صنعت و روستا
صنایع فراوری تبدیلی کشاورزی محل همافزایی دو بخش صنعت و کشاورزی است و تاسیس این صنایع را می توان یکی از راهکارهای مناسب و کارامد در جهت رشد وتوسعه کشاورزی دانست.
این صنایع با تغییر شکل تولیدات کشاورزی و دامی، آن را به صورت ساخته شده یا نیمه ساخته جهت عرضه به بازار مصرف آماده می کنند و می توانند نقش مهمی در تامین امنیت غذایی، اشتغال زایی، توزیع بهتر درآمد، کاهش مهاجرتهای روستایی، ایجاد توازن لازم بین جوامع شهری و روستایی، رفاه ساکنین روستا، برقراری عدالت اجتماعی و عمران و توسعه مناطق به ویژه مناطق روستایی ایفا کند.
2 نظر
جای قشنگی هستش، حتما باید از نزدیک دید اینجا رو.
مطلب عالی بود.